Penggunaan diet kolonoskopi

Kolonoskopi

Sakit datang dari memasuki usus gas, yang meluruskan dinding untuk kajian terperinci permukaan mereka. Pematuhan dengan cadangan makanan biasanya diperlukan untuk satu hingga dua hari dan diet tanpa slag sebelum colonoscopy adalah langkah yang diperlukan yang akan membolehkan anda mempersiapkan diri dengan betul untuk prosedur tersebut.

Pendarahan dalam usus, yang paling kerap terjadi akibat kerosakan pada dinding dalaman organ 1 orang per pesakit. Kadang-kadang polip benjolan kecil adalah penyebab masalahnya dan ahli endoskopi dapat menghilangkannya saat prosedur dilakukan.

Hari ini tiada sekatan penggunaan diet kolonoskopi untuk anestesia. Kolonoskopi di bawah anestesia umum disyorkan untuk orang yang mempunyai masalah kesihatan. Untuk memudahkan permulaan prosedur dan pengenalan kolonoskop ke dalam dubur, atas permintaan pesakit, anestesia tempatan dengan salap atau semburan dilakukan.

Sesetengah ubat digunakan untuk ini, manipulasi pembersihan usus, diet bebas siber khas, sekatan makanan pada siang hari sebelum prosedur. Penyelidikan kualitatif tidak boleh dilakukan tanpa penyediaan awal pesakit yang sesuai.

Infarksi miokardium, dipindahkan tidak lama dahulu.

Diet tanpa kalori sebelum kolonoskopi: apa yang boleh anda makan dan apa yang tidak?

Adalah sangat perlu bagi doktor untuk mengekalkan kawalan lisan dengan subjek, untuk mendengar dan melihat reaksinya.

Oleh itu, apabila mencapai usia 50 tahun, perlu diperiksa secara teratur oleh seorang endoskopi. Siapa yang tidak dapat menjalankan prosedur tanpa anestesia? Sudah tentu setiap orang yang perlu menjalani kolonoskopi, sepatutnya mempunyai pil tidur atau ubat penenang biasa pada malam sebelumnya.

Dokter menyarankan untuk digunakan: Namun demikian, anestesia umum untuk kolonoskopi tidak dialu-alukan - risiko komplikasi lebih tinggi daripada faedah penggunaannya.

Lihat bagian Apa yang baru di kolonoskopi Yang mengikuti. Persiapan dimulai malam sebelumnya. Ingat, jika ada kemauan, maka pasti ada jalan. Kolonoskopi dengan ubat pelali tidak menyediakan tidur yang terlalu dalam, namun pesakit mungkin merasa tidak selesa semasa sesi, yang juga memerlukan masa untuk pulih.

Oleh itu, pesakit itu ditetapkan persediaan khusus yang menggalakkan pergerakan usus pesat. Pilihan lain termasuk barium enema tes x-ray usus besar atau CT kolografi scan pada usus besar. Ini sering berlaku kerana ketidakupayaan untuk menilai kepentingan diagnosis tepat pada masanya atau kerana ketakutan pemeriksaan.

Tetapi selepas refleksi yang sedap, saya menyedari bahawa anda tidak akan melihat ultrabunyi usus, tetapi apa yang ada - anda perlu tahu - biar saya mengingatkan anda bahawa kita mempunyai semua petunjuk dalam keadaan normal, ultrasound organ-organ dalaman tidak menunjukkan patologi.

Obat ini ditandai oleh: Mengapa proctologists terhadap kolonoskopi di bawah anestesia am? Kolonoskopi tidak dilakukan di bawah anestesia dengan intoleransi terhadap anestetik. Ia akan mencukupi untuk mengikuti arahan biasa proctologist: Kami yakin bahawa ini adalah sejenis pembentukan dalam usus.

Bagaimana cara menentukan colonoscopy tanpa anestesia? Pada waktu petang, ubat itu perlu diambil tidak lewat daripada 19 jam, pagi - sehingga 7 jam. Meskipun jarang, komplikasi kolonoskopi dapat termasuk:Para peneliti di Mayo Clinic di Rochester, Minn, telah mengembangkan alat penilaian keterampilan baru untuk trainee kolonoskopi.

Sebuah laporan tentang pengembangan dan validasi Perangkat. Mereka yang telah ditugaskan untuk pemeriksaan usus, sebagai peraturan, mula bertanya kepada mereka yang telah melakukannya, membandingkan ulasan pesakit tentang prosedur, untuk memutuskan untuk menjalani kolonoskopi tanpa anestesi atau menggunakan ubat penghilang rasa sakit.

pembatasan dalam diet, diet yang tidak termasuk proses pembentukan gas, kotoran yang melimpah, yang ditunjuk tiga hari sebelum pemeriksaan; pembersihan usus dengan penggunaan obat-obatan; penghapusan mekanis dari isi dengan enema. Menu diet tanpa slag sebelum kolonoskopi boleh dibuat dengan cara yang berbeza.

Dan jika diet itu perlu mengikuti beberapa hari, diet tidak akan membosankan. Berikut adalah beberapa pilihan menu untuk diet. Memahami cara kerja kolonoskopi. Prosedur dimulai dengan pemeriksaan dubur, yaitu dokter akan memeriksa daerah sekitar anal dan dubur.

Sebuah pipa panjang dan tipis yang disebut kolonoskop akan dimasukkan ke dalam usus melalui anus. Baru-baru ini, saya menjalani prosedur kolonoskopi. Saya ingin ambil perhatian bahawa saya gembira dengan hasilnya, tapi pada mulanya saya sangat keras dan untuk masa yang lama tidak bersetuju.

Kolonoskopi tanpa anestesia
Penggunaan diet kolonoskopi
Rated 5/5 based on 49 review